tvb.com

 
 
   
tvb.com
 
最新消息 > 超級巨聲3


廖仲謙以兩分之微贏出《超級巨聲3》冠軍,亞軍是馮允謙(Jay),季軍是譚嘉儀(Carrie),而最強人氣巨聲則由馮允謙(Jay)奪得。

以下為其他各個大獎得主:

飛躍進步巨聲:譚嘉儀(Carrie)

我最喜愛巨聲金曲:譚嘉儀(Carrie)《多得他》、廖仲謙(Jerry)《我的天》、馮允謙(Jay)《I’m yours》

恭喜以上各位得獎者!恭喜!恭喜!

回應 共42個回應

頁: [5] 4 3 2 1 »

  1. 霧松 (2012-07-06 16:30:17):

    好嘢!!好鍾意廖Sir把聲,好動聽!實至名歸!!!

  2. 君仔 (2011-12-01 20:26:30):

    其他唔係唔勁
    不過廖sir 一直以黎都比較stable
    佢攞都合理啊!!

  3. miu33 (2011-12-01 12:19:53):

    如果廖sir 可以將首“如果沒有你”唱慢D,(參考阿 Jay 半清唱時,會唱慢D)唱歌時唔好太多動作,效果會更真誠,更有 feel, 我覺得佢最後首歌揀得唔好,太快,太急,好似好多野堆砌一齊,希望日後改善。

  4. miu33 (2011-12-01 12:13:26):

    我覺得廖sir 如果將第二首歌,即“如果沒有你”放到最後唱會更好,反而最後首歌唔及得呢首歌感動人,有点失望。“如果沒有你”呢首歌聽到令人想喊,有D 似林欣彤首AINY 一樣,呢首先至系全晚的冠軍歌!

  5. Joyce9515 (2011-11-30 22:50:04):

    支持﹗賽果尉在預計之中,但冇左一d驚喜感﹗但結果都幾滿意=]加油呀~~

  6. suki_yukman (2011-11-30 17:29:04):

    勁ar 廖sir

  7. stephenlo818 (2011-11-29 17:57:17):

    林欣彤都唔係好好, 不過點都好過隻扮嘢廌. 都唔知點做老師, 成日扮傻, 講嘢又寸.
    佢唱歌咁悶, 個外觀又咁唔該晒, 如果佢喺巨星一二幫, 一早出咗局啦.
    TVB 都係喺無得揀嘅情況下, 夾硬要比隻禿鷹贏. 悲劇!

  8. 11991199 (2011-11-29 14:04:48):

    廖sir的gf說出這樣說話”溶左金座”實在十分唔得體, 失禮, 唔尊重節目,TVB,佢既男朋友, 在全球觀眾也看的節目中說出這種話, 實在有損香港人形像!!!! 過份!!!!!

  9. 11991199 (2011-11-29 13:28:27):

    廖sir的gf說出這樣說話”溶左金座”實在十分唔得體, 很顯露出她是港女, 在全球觀眾一起看的節目說出這種話, 有損香港人影像!!!!

  10. amylee1997 (2011-11-29 09:29:01):

    超級巨聲3的参赛者一般让人看得舒服,不像超級巨聲1的个个骑呢,超級巨聲2也才罗孝勇好看,别的都很Hongkie. 超級巨聲3的冯允谦尤其突出,就有李玟要求的full package, 譚嘉儀也不错。反而冠军的廖仲謙顶多是个实力派,less marketable,而且性格好像有点小气,估计在show biz不容易立足。个人比较喜欢冯允谦和譚嘉儀,他们唱歌很有感染力,冯允谦哪首广东个歌已脱离了语言的界限,唱得扣人心弦!

頁: [5] 4 3 2 1 »

如果你已經是tvb.com的會員,登入後便可在此留言。   還未註冊成為tvb.com的會員嗎?
現在立即火速行動!
熱切期待「終極決賽」 《超級巨聲4》 10月25日展開追夢之旅!