愛情相對論 > 愛情相對論



首先3月9號呢日認真特別,是關是小弟生日。哈哈哈~所以當大家睇緊呢篇文既時候。我係剛食完蛋糕。跟住就人在內地二日一夜遊。哈哈(可以就咁當一篇嗎??)


以我專業既工作態度我係絕對會做埋先去玩既。嘻嘻~今次講既話題基本上我已經答左,是關我同女朋友正在是同居中。所以我完全感受到有幾好同唔好。而且我個人點解會同居,理由就因為我自己住。所以女朋友好自然都會係屋企。相信如果我同屋企人住就真係未必會啦。不過呢次係我第一次同女朋友同居呢~當中我亦學到好多野~我個人認為係考慮結婚前一個不錯既選擇。因為我絕對相信一句叫雖然古人係講緊奶奶同新抱。不過其實亦都講緊男同女。大家都知道男女大不同,由其住埋一齊咩都見真章。佢有幾污穢,有幾麻煩所有嘢都無得瞞。真所謂赤裸裸俾你見晒佢既生活習慣。你諗吓結婚係講緊一生一世。你連同佢住都忍唔到。點可以講一生一世呢??


所以我認為先同居後結婚係好事~當然結婚亦有佢好多好處。因為真係會增進大家之間既感情,同關係唔同晒。千祈唔好以為平時都叫對方做老婆就等於你真係娶左個老婆~絕對係兩回事。因為有了責任。作為一個好男人應該絕對要擁有!嘻嘻~好啦~係時候收筆。


下回再見!see u 2字頭…哈哈哈

回應 共2個回應
  1. riyewb (2010-03-10 17:40:03):

    看起来你好幸福啊,不过就因为你幸福所以我看你女朋友更幸福加油啊,那么好的不过错过了,还有我认为其实同居就代表有责任了不是一定要结婚才有责任的,应该一开始爱上对方就应该想好要保护他的使命,呵呵

  2. molisau (2010-03-10 12:16:22):

    happy birthday ar~ ^^ 好sweet唷!!

如果你已經是tvb.com的會員,登入後便可在此留言。   還未註冊成為tvb.com的會員嗎?
現在立即火速行動!
四十個「為什麼」? (by mini) 結婚好定同居好? (by mini)